Translate

samedi 15 mars 2014

Dernière création de la saison des truffes 2014

Dernière création de la saison des truffes, un cendrier à cigare; en forme de truffe ... Créé spécialement pour le Manoir de La Roseraie  à Grignan.


Et, parmi ces pièces, la plus grosse boite truffe ci-Dessus a été remarquée à Richerenches par "le chef exécutif" Uwe Opocensky du Mandarin Royal de Hong Kong ; pour qui je viens juste de réaliser une petite série : impressionnant!



Truffle Croque Monsieur
Créé par le chef exécutif, Uwe Opocensky et servi à l'hôtel Mandarin Oriental Grill + Bar, Hong Kong
Ingredients
2 slices Brioche
15g Butter
35g Flour
500g Milk
5g Sea salts
10g Cooked ham
15 pcs Truffle slice
90g Chopped truffle
15g Gruyere
3g Chopped chives
5g Truffle zest
For bechamel
Gently melt butter over low heat. Add flour over medium heat, stirring vigorously to make a smooth glossy paste. Add milk a little at a time, always whisking briskly. When milk is completely incorporated, add chopped truffle and blend it in a thermomix at 80 degrees for five minutes. Season with saw salt.
For Brioche
Slice 0.8cm thick. Cut into 8cm X 10am sized pieces. Only toast one inner side of brioche.
Assembly Layer croque monsieur’s follows: brioche, black truffle béchamel, Gruyere, cooked ham, truffle slice, black truffle, béchamel and brioche. Pan fry croque monsieur at low heat until surface is browned and crispy;cheese inside should be a little runny.
To serve
Cut croque monsieur into half. Garnish with chopped chives and truffle zest using a mircoplane.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire